Genezis speciális gyepműtrágya 5 kg
Genezis speciális gyepműtrágya 5 kg
3 374 Ft

Genezis speciális gyepműtrágya 5 kg

Ismerd meg a szép gyep titkát 5 pontban!

A gyepfelület gondozása során számos fontos teendővel kell foglalkozni, hogy pázsitunk egészséges és mutatós legyen. Ezek közé tartozik a fűnyírás, az öntözés, a tápanyag-utánpótlás, a gyommentesítés és a gyeplevegőztetés. Ha szeretnénk elérni a kívánt eredményt, érdemes odafigyelni ezekre a feladatokra és megfelelően végrehajtani őket.

1. Fűnyírás

A fűnyírás fontos része a gyepgondozásnak. Fontos ütemezni, hogy soha ne vágjuk a füvet a hosszának 1/3-ánál többet. Emellett fontos, hogy ne vágjuk túl rövidre, és ha magasra nőtt, akkor fokozatosan vágjuk vissza. Érdemes éles pengéjű fűnyíró gépet használni, mivel az életlen penge károsíthatja a gyepet.

2. Öntözés

Az öntözés is kulcsfontosságú a gyep egészségének megőrzéséhez. A gyakoriság és az öntözővíz mennyisége az évszaknak és az időjárásnak megfelelően változó. Tavasszal és ősszel általában heti 2-3 öntözés is elegendő lehet, de nyáron gyakran naponta kell öntözni. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy korán reggel öntözzünk, hogy a gyepnek legyen ideje megszáradni napközben.

3. Tápanyag-utánpótlás

A tápanyag-utánpótlás rendkívül fontos a gyep egészségének és szépségének fenntartásához. A fűnyírás során a talajban raktározott növényi tápanyagok jelentős részét elvonjuk, ezért fontos időben pótolni őket. A gyep tápanyagszükséglete komplex és sokrétű. Ha nem kap megfelelő tápanyagokat, a fű kifakulhat, a gyep pedig megritkulhat és legyengülhet. Szerencsére ma már korszerű tápoldatok és komplex műtrágyák állnak rendelkezésünkre, amelyek segítségével megőrizhetjük a gyep zöld és mutatós állapotát. Ehhez remek választás a webáruházunkban megvásárolható Genezis Speciális Gyep műtrágya.

4. Gyommentesítés

 

A gyommentesítés is elengedhetetlen része a gyepgondozásnak. Rendszeres kaszálással megelőzhetjük a kétszikű gyomok terjedését. Ha szükséges, speciális gyomírtó-tápanyag keverékek segítségével végezhetjük a gyomtalanítást. Ezáltal a gyepünk tiszta és rendezett marad.

5. Gyepszellőztetés

A gyeplevegőztetés is fontos teendő a gyepgondozás során. Ennek során réseket nyitunk a talajfelszín alá, hogy a levegő, a víz és a tápanyagok könnyebben juthassanak el oda. Emellett a levegőjáratok kialakítása segít áttörni a tömörödött talajréteget és lazítani a talajt.

Összességében elmondható, hogy a gyepfelület fenntartása számos odafigyelést és tevékenységet igényel. Azonban a megfelelő gondozással és a szükséges eszközök használatával elérhetjük, hogy pázsitunk egészséges, zöld és mutatós legyen. Érdemes tehát odafigyelni ezekre a lépésekre és megfelelő termékeket választani a gyepgondozáshoz, hogy hosszú távon élvezhessük a szép és gondozott gyepet.


Raktáron
3 374 Ft
Adatok
Cikkszám:
0010806
Tömeg:
5 kg/db
Részletek

Használat:

 1. A készítmény optimális hatása érdekében javasolt a tavaszi időszakban és a növekedési idő alatt 2-3 alkalommal alkalmazni.

 2. A készítményt egyenletesen szórjuk el a száraz, elhalt növényi részektől megtisztított fűfelületre.

 3. Felhasználható a kora tavasztól a nyár végéig, mind a tápanyagfeltöltésre a telepítést megelőzően, mind pedig a vegetáció alatt a tápanyag utánpótlására.

 4. Az optimális hatás érdekében javasolt 5 kg műtrágya egyenletes kiszórása 150-200 m2 területre. Fontos, hogy a kiszórás után megöntözzük a gyepfelületet legalább 10 l/m2 vízzel.

Az előírt mennyiség és módszer szerint történő használat révén elérjük, hogy a műtrágya optimálisan kifejthesse hatását, és hozzájáruljon a gyep egészséges és mutatós állapotának fenntartásához.

Összetevők

 • Nitrogén (N)10%
 • Foszfor (P2O5)5%
 • Kálium (K2O)10%
 • Kálcium - oxid (CaO)8,5%
 • Magnézium (MgO)6%
 • Kén (S)25,4%
 • Vas (Fe)1%
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek